Sover dit barn roligt og tunget gennem natten?

Søvn er nemlig en vigtig og stor del af et hvert menneskes hverdag. Vi sover en tredjedel af vores liv, hvilket starter fra fødslen og op mod afgangen. En god nats søvn giver mentalklarhed og bidrager til at man kan fungere i sin dagligdag. Får man for lidt eller dårlig søvn, kan det medvirke til at man har svært ved at huske og koncertere, men manglen kan også påvirke humøret til at blive dårligt. Manglende søvn kan være med til at gøre ens hverdag uoverskuelig og irritabel. Søvn spiller således en væsentlig rolle for ens mentale velvære og produktivitet. Dette gør sig særligt gældende, når det kommer til ens kære små.

Børn og søvn

Søvn er en naturlig mekanisme der bearbejder, genopbygger og giver hvile til både hjernen og kroppen. Mange videnskabelige studier har her påvist, at søvn har indflydelse over ens helbred, mentale velvære og kroppens modstandsdygtighed.

Børn har det med at løbende vokse og udvikle sig, hvorfor god søvn er fundamentalt for dit barns konstante udvikling. Børn har det med at få rigtig mange sanselige oplevelser og indtryk i løbet af deres dag derhjemme, i vuggestuen, børnehaven og skolen.

Søvn er ikke bare søvn

Selvom almindelig søvn har gavnlige og vigtige effekter på dit barns fysiske og mentale modtagelighed og modstandsdygtighed, er søvn ikke bare søvn. Børn og voksne sover i forskellige faser:

  1. Let/overfladisk søvn
  2. Dyb søvn
  3. Drømmesøvn

Under den dybe søvnfase udskiller kroppen væksthormoner, der særligt understøtter børns fysiske udvikling. Mén det er i drømmesøvns at dit barn får trænet hjernernes funktioner der er med til at udvikle hukommelse og intelligens.

Hvordan sikre jeg mit barn den bedste søvn?

Et godt søvnmønster er en nødvendighed for dit barns sundhed og velvære, men børn kan have det med at løbende stå op om natten, hvilket kan skyldes en del forskellige årsager. Uanset årsagen kan det påvirke barets søvn negativt.

For at sikre at dit barn får den mest optimale søvn, kan du anskaffe dig en tyngdedyne, hvilket er en særlig dyne der har en beroligende effekt. Denne type dyne er designet til at give øget tryghed uden at hæmme dit barns bevægelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *