Prisen på det nye tag varierer fra kommune til kommune

Ser det gamle tag nedslidt, gammelt og medtaget ud? I så fald kan det være, at du skal have udskiftet taget. Et gammelt og utæt tag er nemlig ikke kun en gene for øjet: råd, svamp og vandskader er ubehagelige følger af utætheder i et tag, og det kan føre til dyre skader på huset.

Ikke desto mindre varierer prisen på det nye tag meget fra kommune til kommune. Se priserne på et nyt tag nedenfor, og læs, hvorfor det kan være en god idé at udskifte det gamle og utætte tag.

Så meget varierer prisen fra kommune til kommune

Månedslønnen for en håndværker ligger på landsgennemsnit på 31.783 DKK ifølge Jobindex’ lønberegner. Variationen er imidlertid stor fra kommune til kommune: månedslønnen for en håndværker i Nordsjælland ligger eksempelvis på 34.224 DKK, mens den for en håndværker i Sønderjylland ligger på 31.373 DKK. Det er således en forskel på 12%.

Tager vi udgangspunkt i, at lønudgifterne for at udskifte det gamle tag udgør 70% af de samlede udgifter, ligger forskellen på prisen på et nyt tag mellem den dyreste og billigste landsdel således rundt regnet 9%. Det kan måske ikke lyde af meget, men når man har den samlede pris på det nye tag in mente, betyder det en stor prisforskel i kroner og øre.

Følgeskader af et utæt og gammelt tag

Som indledningsvis beskrevet kan et utæt og gammelt tag føre til en lang række dyre følgeskader. Derfor kan det være en god idé at få foretaget et tagtjek, hvis du er i tvivl om tagets stand. Du kan læse mere om at få foretaget et gratis tagtjek her. Skaderne i forbindelse med et utæt tag tæller bl.a.:

  • En ny tagbelægning koster ca. 1.000-3.000 DKK per kvadratmeter. Hvis utæthederne i taget ikke bliver tætnet og fugt- og vandskaderne i taget får lov til at udvikle sig, kan det resultere i, at hele taget skal udskiftes.
  • Er fugt- og vandskaderne af mere alvorlig karakter, skal spær og isolering muligvis også udskiftes, hvilket løber op mod 4.000-8.000 DKK per kvadratmeter.

Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tag er en omfattende og dyr proces. Således svinger prisen på et nyt tag også gevaldigt afhængig af typen af tag og tagfladens størrelse. Derudover vil tillægsudstyr til taget gøre prisen noget højere, ligesom kompleksiteten af opgaven også vil øge den samlede pris. Det er således svært at give et præcist estimat for, hvad et nyt tag koster. Ikke desto mindre kan man bruge nedenstående vejledende estimater afhængigt af tagtypen:

  • Nyt tegltag: 1.700-2.300 DKK per kvadratmeter.
  • Nyt eternittag: 800-1.200 DKK per kvadratmeter.
  • Nyt ståltag: 1.600-2.000 DKK per kvadratmeter.
  • Nyt betontag: 1.600-2.100 DKK per kvadratmeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *