Lokale virksomheder i Fredericia skal på nettet

I disse tider med stor internethandel og større og større udbredelse af store virksomheder, kan det at handle lokalt blive negligeret. Men man skal altså ikke undervurdere vigtigheden af at handle lokalt og støtte de virksomheder, der kæmper for, og bidrager til, det lokale erhvervsliv.

Internetbutikker truer det lokale erhvervsliv.

I denne sammenhæng er Fredericia kommune ingen undtagelse. Beboerne i Fredericia kommune oplever ligeså vel som alle andre steder i Danmark, at det lokale erhvervsliv begynder at blive udfordret. Det er ikke på samme måde ligetil at drive en lokal forretning med internettets og e-handlens lynhurtige udvikling gennem de sidste år. De lokale butikker, der ikke kan være konkurrencedygtige nok på pris, service eller levering/afhentning, bliver sat af i svinget af de knivskarpe internetbutikker.

En kombination af det hele

Nogle lokale virksomheder har dog lykkedes med at omfavne den digitale udvikling og hoppe med på bølgen. Denne omfattende både online tilstedeværelse kombineret med det lokale erhvervsliv, giver disse virksomheder en god chance for overlevelse. Og nøgleordet for succes med begge afdelinger er simpelt: det skal være nemt.

Når folk står og mangler en grill, skal det være nemt at finde den på nettet og så kunne gå ned og handle den lokalt. Når folk søger på ”køb dyrehegn online”, skal det være nemt for dem at danne sig et overblik og lægge det i kurven inden for få minutter. Der er heldigvis flere og flere virksomheder i Danmark, der bliver bedre til at hoppe med på denne tendens, men dem der ikke gør, de bliver udfordrede. Når folk ikke længere kommer til en selv i de lokale butikker, så må man jo komme ud til folket, eller i det mindste være tilstede, hvor folk så leder – nemlig internettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *