Nyborg Kommune - Vesthimmerlands Kommune - Billund Kommune - Halsnæs Kommune

Silkeborg Kommune - Nordfyns Kommune

Kan man komme på date med en Kommune? Svaret er JA!

Fra første weekend i september og frem til anden weekend i december, sender Kommune Match udvalgte børnefamilier på date med vores fokuskommuner. Det gør vi for at tilbyde flytteklare familier eller familier der overvejer at flytte, muligheden for at komme på en date og møde kommunen. En børnefamilie har stor værdi for kommunerne og via en date har kommunen netop mulighed for at vise hvad de har at byde på samtidigt med at familien får nogle gode oplevelser og stof til eftertanke når der skal vælges bopælskommune.

På date med Nyborg Kommune

Christina Elvira Dahl, Christoffer Miller Dahl og sønnen Hector på to år overvejer at flytte fra Næstved til Nyborg.

En lækker brunch på hotel med havudsigt. En hyggelig tur i hestevogn gennem byens gader. Lidt varmt at drikke efterfulgt af et besøg i byrådssalen og et smut forbi familiens - måske - kommende ejendom.

Det kan lyde som opskriften på en god date, og det var det sådan set også for Christina Elvira Dahl og Christoffer Miller Dahl. Sammen med sønnen Hector på to år havde det unge par fra Næstved sagt ja til at tilbringe en stor del af søndagen i selskab med blandt andre borgmester Kenneth Muhs (V) for at blive klogere på, om familien skal flytte til Nyborg.

Du kan læse hele artiklen her: https://www.fyens.dk/?articleid=3212673

Kilde: https://www.tv2fyn.dk/nyheder/10-12-2017/1930/nyborg-lokker-nye-borgere-til-med-hestevogn?autoplay=1#player

På date med Vesthimmerlands Kommune

Chalotte og Jan Skjødt Østergaard Pedersen inviteret på "date" af Vesthimmerlands Kommune.

I pilotprojektet "Kommune Match" er Vesthimmerland en af otte kommuner, der bliver "matchet" med otte familier og får to dage til at vise en familie, hvad de har at byde på - lige fra børnepasning til fritidsaktiviteter, byliv og bosætningsmuligheder.

Chalotte og Jan Skjødt Østergaard Pedersen er oprindelig fra Farsø-kanten, men bor i dag ved Sabro uden for Aarhus sammen med tvillingerne William og Magnus på 2,5 år.

Onsdag blev parret indlogeret på Næsbydale Badehotel, inden de tog på "date" med borgmester Knud Kristensen.

Du kan læse hele artiklen her: https://nordjyske.dk/nyheder/boernefamilier-tog-paa-date-med-vesthimmerlands-kommune/8543a66a-19e9-47de-a1d7-0a05b6d296f5

Kilde: https://www.tv2nord.dk/nyheder/19-10-2017/1930/kommune-dater-mulige-tilflyttere?autoplay=1#player

På date med Billund Kommune

Et nyt iværksætterprojekt skal lokke flere børnefamilier til. Derfor er familien Olesen mandag og tirsdag på date med Billund Kommune.

Familien Olesen bor normalt i Esbjerg, men de kunne godt tænke sig at bo mere centralt i landet. Derfor er de taget på date med Billund Kommune i et nyt iværksætterprojekt, der hedder Kommune Match.

- "Man vælger jo normalt en by, og så tager man de ting, der følger med. Nu får vi mulighed for at høre, hvad Billund som kommune har at byde på", siger Pernille Olesen til TV SYD.

I dag tjekkede familien ind på Hotel Legoland med billetter til forlystelsesparken. I morgen skal de spise brunch med Marianne Witte, bosætningskoordinator i Billund Kommune, og borgmester Ib Kristensen (V).

Du kan læse hele artiklen her: https://www.tvsyd.dk/artikel/i-dag-dater-familien-olesen-billund-kommune

Kilde: https://www.tvsyd.dk/nyheder/16-10-2017/1930/kommune-dater-bornefamilie?autoplay=1#player

På date med Halsnæs Kommune

De sidste tre år har Halsnæs kommune faktisk oplevet en stigende tilflytning. Og det er især familier fra København og omegn, som familien Thorsdal Asmussen, der flytter til.

Alligevel bruger kommunen nu også Kommune Match - blandt andre initiativer - og tilbyder altså en slags weekend-date.

- "Jeg tror vi behøver det, vi vil gerne have den vækst og der er andre der kæmper om det. Så det er vigtigt for at fastholde initiativet, så vi kan udvikle os yderligt", siger borgmester Steen Hasselriis til TV 2 Lorry.

Bekymringen for om børnene og de voksne kan undvære kammerater, venner og om der bliver langt til jobbet, skubbes i baggrunden. For Halsnæs har vundet på at turde:

- "Vi har et rigtigt godt indtryk af kommunen. Dels fordi de tør kaste sig ud i den her date. Det giver jo et rigtigt godt indtryk af en kommune der vil noget og prøver at gå nye veje", siger Eva Thorsdal Asmussen.

Du kan læse hele artiklen her: https://www.tv2lorry.dk/artikel/familie-tager-paa-kommune-date-vi-har-et-godt-indtryk

Se video:
https://www.tv2lorry.dk/nyheder/16-09-2017/1930/halsnaes-i-charmeoffensiv?autoplay=1?v=1_9xxiegjk

På date med Silkeborg Kommune

"Denne tur har virkelig sat vores tanker i gang, vi har snakket meget frem og tilbage og er blevet enige om at Silkeborg kunne godt være en mulighed for os at flytte til.
Det der er virkelig er tiltrækkende er de mange job muligheder og den meget smukke natur.
Vi har også set værdien i at tage en overnatning eller 2 i den by som man overvejer at bo i, det give en et lidt andet perspektiv at man kommer hjemme fra og prøver byens muligheder.
Vi takker rigtig mange gang for at i har givet os muligheden for denne skønne date med Silkeborg, og det bliver spændende at se hvor vi lander i fremtiden."sagde familien Glintborg der som den første familie var på Kommune Dating.

På date med Nordfyns Kommune

Vi var den heldige vinderfamilie, til et ophold på Nordfyn. Vi skulle lande i Bogense ved middagstid, en skøn tur havde vi, både med at køre og sejle idet vi er fra Lolland.

Vi slappede lidt af, inden turen igen gik til Bogense, hvor vi skulle i Legekæden. Her blev vi budt velkommen af en imødekommende indehaver, som gav os gaver og gavekort. Det var så dejligt, og så skønt at kunne glæde børnene.

Næste dag, gik vi tur ude ved H.C. Andersens Golf, inden vi skulle ud at spise på Douglashuset. Det var et skønt område, vi boede i, og en rigtig skøn vært talte vi med.

 Skøn tur, i det fynske. Vi ankom til spisestedet, og fik her sagt goddag til familien vi skulle mødes med. De var nogle rigtige hyggelige mennesker, og de prøvede virkelig at sælge Veflinge til os.

1000 tak, for en dejlig tur.

Mange hilsner fra Familien Jørgensen