Hvilken kommune passer bedst til dig som skal flytte?

Danske kommuner

I Danmark har vi mange kommuner, og der er faktisk ret stor forskel på hvad de forskellige kommuner kan tilbyde. Skatten, priserne på boligerne, grønne områder, foreninger osv. er alle forskellige parametre du skal overveje, hvis du skal flytte.  Der er derfor en masse tanker du skal gøre dig før du flytter. Derfor har vi udarbejdet en artikel vedrørende de forskellige fordele og ulemper i kommunerne. God læsning.

Københavns kommune

Lad os starte med elefanten i rummet. Københavns kommune er Danmarks største kommune med sine ca. 665.000 indbyggere. I alt er der 40.129 ansatte i kommunen, og de har nok at se til. København er Danmarks hovedstad og tiltrækker derfor rigtig mange mennesker. Studerende der skal læse på universitet, ældre der ikke har behov for alt den plads, de ellers havde på i deres bolig på Sjælland, og familier der bare er vilde med København.

Priserne afspejler også efterspørgslen inde i København. Lejlighederne har aldrig været dyre. Beliggenhed betyder mere og mere for den gængse dansker. Derudover er der også stor værdi i at alt man skulle få lyst til er indenfor rækkevidde. Om det er iPhone reparation i København, restauranter, shopping, niche-butikker – you name it, København har det.

København er delt i flere bydele. Indre by, Christianshavn, alle bro-kvartererne og mange andre – og selv indenfor bydelene er priserne, attraktionerne og andet ekstremt forskellige fra hinanden. Alt i alt er der stor diversitet i Københavns kommune. Danmarks hovedstad. Priserne er dog skyhøje, så det er måske ikke lige nu at du skal kontakte et Byggefirma i København.

Gentofte kommune

Gentofte kommune er en forstad til København. Beliggende nord for København med et længere strandareal ud til Øresund. Gentofte er grundet sin beliggende ud til Øresund og tæt på København, en af Danmarks absolut dyreste kommuner at bo i. Boligpriserne er på et af de højeste niveauer i hele landet. I Gentofte kommune finder du byerne: Charlottenlund, Dyssegård, Gentofte, Hellerup, Jægersborg, Klampenborg m.m. Boligpriserne er kun overgået i Rudersdal kommune, hvor byer som Holte, Virum & Birkerød ligger.

Gentofte ses som Mekka for forretningsfolk der har råd til et stort hus på Strandvejen. Derudover er det også et hyggeligt villaområde. Hvis man kommer længere ind i landet, findes der også flere lejligheder, især syd på, grundet beliggenheden tæt på Kbh.

Gentofte er til dig der har råd. Tæt på København. Tæt på vandet. På Strandvejen.  

Vejen kommune

Er til dig der ønsker at nå langt og stort for dine penge. Vejen kommune ligger i Sønderjylland, vest for Kolding og øst for Esbjerg. Geografisk er Vejen kommune en af de største kommuner i Danmark med et areal på 813,70 km2. Den sydlige del af Vejen kommune var før i tiden tysk territorie. I Vejen kommune når du rigtig langt for dine penge. Med hvad der rækker til 2-værelses i København, får du en grund på 1000m2 og et hus på 200/300 m2. Det kræver dog at du besidder en bil, da der er langt imellem indkøbscentre og andet shopping. Og selvfølgelig har du grænsehandlen 30 minutter væk. Der er penge at spare i Vejen.

Furesø kommune

Endnu en kommune på Sjælland. Og som navnet antyder har Furesø Kommune noget at gøre med Furesø. Furesø kommune ligger nord for Furesø, Danmarks dybeste sø. Furesø er en af Danmarks smukkeste søer med mulighed for fiskeri, sejlads. Ligeledes er der Furesøbad, et søstrandområde lokaliseret mellem Farum og Værløse. Boligpriserne er høje i Furesø kommune – de er dog overgået af nærtliggende kommuner som Rudersdal, Gentofte osv. Boligerne med udsigt ud over Furesøen er nogle af Danmarks dyreste. Derudover finder du også Farum midtpunkt i Farum, som anses som værende en ghetto.

 Alt i alt en super fin kommune på grænsen mellem Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Afrunding

Danmark er et lille land med høj diversitet i forhold til boligpriserne. Boligpriserne er styret meget af beliggenhed, hvilket er morsomt, siden vi er så lille et land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *