Hvilken kommune er den mest attraktive for dig?

Kommuner i udvikling

Danmark er et yderst lukrativt land at være lønmodtager i. Vi har en masse fordele, som andre lande ikke har. Lang barsel, høj løn, ordentlige forhold, pension og meget mere. Men der er faktisk stor forskel på hvilken kommune i Danmark der er den mest attraktive for dig som lønmodtager. Vi har derfor udarbejdet en artikel der omhandler kommunerne i Danmark og hvilke der er mest attraktive for lønmodtageren.

Heldigvis er det et subjektivt emne. Det er individuelt hvad der er mest attraktivt for dig.

Danmarks statistik har udarbejdet et system, som giver point til kommunerne efter følgende kriterier:

  • Gennemsnits månedsløn
  • Gennemsnitlig indbetaling til pension fra arbejdsgiveren
  • Antal langtidsledige
  • Nye firmaer
  • Pendlingsafstand fra bopæl til arbejde
  • Færrest ledige

Gentofte kommune

Ikke overraskende er det kommunerne omkring København, der scorer mange point i dette system. Gentofte kommune har scoret 48/60 point. Gentofte, med sin beliggenhed, et stenkast fra Østerbro, København, er en rig kommune med nogle af landets højeste lønninger. Dog scorer de lavt på antallet af jobs kontra antallet af indbyggere. Pendlingsafstanden er ligeledes høj, grundet den geografiske placering. Derudover ses der også en øgning i antallet af arbejdspladser i Gentofte. Især vækster SEO Firma, IT-firma, Bureauer osv.

Rudersdal kommune

Hvis der tages et smut længere mod nord, havner man i Rudersdal kommune, med byer som Holte, Birkerød, Søllerød, Nærum osv. Rudersdal er kendt for sit bakkede landskab i Holte med flere søer og flot natur. Der ligger mange dyre og flotte huse i Rudersdal kommune, som har tiltrukket højt tjenende medarbejdere. Rudersdal ligger nummer 2 på listen med 44/60 point.

Lolland kommune

Modsat de to ovenstående ligger Lolland kommune ligger i bunden af listen. Med en gennemsnits lønindkomst på 20.000 mindre end Gentofte og en langt længere pendlingsafstand til arbejde. Dog har Langeland flere jobmuligheder pr. indbygger end mange andre kommuner.

Der er selvfølgelig mange andre kommuner i Danmark, og der er helt sikkert også en kommune som passer dig bedst. Du må vurdere hvad der betyder mest for dig, om det er lønninger, pendlingsafstand, ledighed, kommuneskat osv.

Tak fordi I læste med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *