Hotelservice i de danske kommuner

De fleste hoteller i danske kommuner gør brug i hotelservice, som er vikarer og virksomheder, der hjælper med den daglige drift i hotellerne.

Nogle af de typiske ydelser, som hotellerne bruger i forbindelse med hotelservice her:

  • Rengøringshjælpere
  • Oldfruer/stuepiger
  • Opvasker og køkkenhjælpere
  • Receptionister

Lokale virksomheder hjælper med hotelservice

I Danmark findes der flere virksomheder, er hjælper med hotelservice / vedligeholdelse af driften på hotellerne i form af leje af ansatte/vikarer på hotellerne. Dette vil i mange tilfælde være lokale virksomheder eller virksomheder med afdelinger i de enkelte byer. Dette sikrer en fleksibilitet, der sikrer at de altid har vikarer og medarbejderne, der kan træde til, hvis der skal skulle opstå sygdom blandt vikarerne eller de fastansatte.

Servicenormen

Servicenormen er oprettet er DS (Dansk Standard), der hjælper med at sørge for en vis servicenorm, der ydes i form af hotelservice på hoteller i de danske kommuner. Denne norm skal sikre, at alle medarbejdere har et godt arbejdsmiljø, så de kan yde den bedste service i deres arbejde som enten oldfrue, receptionist, opvasker eller rengøringshjælp på de danske hoteller.

Samtidig bliver de virksomheder, der er en del af den danske servicenorm løbende evalueret på deres service. De skal dermed overholde visse krav for fortsat at være en del af den danske service norm.

Det anbefales altid, at de danske hoteller vælger vikarbureauer eller hotelservice virksomheder, der er en del af den danske servicenorm.

Kan ekstern hotelservice betale sig?

Det kan lyde som dyrt at hyre eksterne vikarer ind til at hjælpe til hotellet. Dog er det i de fleste tilfælde væsentlig mere økonomisk fordelagtigt end at have fastansatte på hotellet. Et hotel er præget af sæsonen og de kan fra dag til dag opleve stor forskel på antallet af gæster.

Derfor vil det i de fleste tilfælde være fordelagtigt for hotellet at kunne hyre præcis det antal vikarer ind, som de skal bruge fra dag til dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *