Farumskandalen og Furesø kommune

Farumskandalen

Furesø kommune er en kommune beliggende i Nordsjælland omkring furesøen. Furesø kommune består af Farum, Værløse, Hareskovby, Jonstrup og Kirke Værløse. Furesø kommune opstod først i 2007 efter kommunalreformerne.

Farum-sagen / Brixtofte-sagen

Også kaldet Farumskandalen var en sag der foregik over en længere periode i Farum kommune under Peter Brixtoftes kandidatur som borgmester. BT gravede i Farum kommunens budget og i 2002 offentliggjorde de skandalen med forsiden: ”Borgmester drak for 150.000 på et døgn”. Det viste sig, at Peter Brixtofte havde snydt for skatteydernes penge og havde købt dyr rødvin og andre goder til sig selv og top erhvervsfolk. Derudover havde han brugt pengene i en restaurant, som han selv var aktionær i, Restaurant Sepp.

Ovenstående var dog kun overfladen af skandalen. Det viste sig senere, at han havde betalt rejsebureauer en overpris for pensionist, rejser for at de skulle investere i hans hjertebarn – Farum Boldklub, som han også var aktionær i. Derudover betalte han også en virksomhed for at renovere Farum arena – igen med en overpris modsat at de skulle sponsere Ajax Farum (det daværende håndboldhold, der spillede i arenaen)

2 dage efter lanceringen af nyhederne var Peter Brixtofte politianmeldt, og der gik ikke længere end 5 dage før de ransagede hans bolig og Farum kommune. Han blev senere idømt 2 års fængsel som blev taget i Horserød fængsel, hvor han havde massere tid til at teste motionscyklen.

Der er ikke noget så ondt, at der ikke er noget godt i det.

Pludselig stod Farumborgerne foran et større skattetryk og en kommunalreform i 2007. Skattetrykket blev hævet til maksimum og under reformen var der ingen kommuner, der ville dele kommune med Farum.

Værløse kommune trak nitten og det blev til Furesø kommune – med forbehold. Værløse borgerne var selvfølgelig ikke interesseret i at betale det høje skattetryk, som var nødvendig i Farum kommune, hvorfor Værløseborgerne slap, men stadig kunne benytte sig af attraktionerne som Brixtofte havde skabt – helt ny arena, bedre fodboldklub, computer i skolerne og en masse andre lukrative forhold for borgerne.

I dag

I dag er skattetrykket tilbage til normalen og flere Farum borgere er taknemmelig for Brixtofte. Det gav mere end det tog fra dem. I dag er farumklubben FC Nordsjælland fast inventar i superligaen. Håndboldklubben holder ligeledes til i toppen. Dette har tiltrukket en masse trafik til byen, som de lokale nyder godt af.

Tak fordi I ville læse med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *