Er dit køkkenhold klar til sommersæsonen?

Spisested

Dagene er blevet lysere og varmere, og sommeren er på dørtrinet. De gode vejrforhold får mange danskere såvel som turister til at søge tilflugt på spisesteder og restauranter. Dette fremsætter dog krav til dit køkken, hvis du skal sikre en god smagsoplevelse hos kunden.

Hjertet i dit spisested

Har du et køkken, er du nok bekendt med at det er, der hvor magien sker. Det er dit spisesteds hjerte. For at sikre sig kontinuerlige kunder og gode madoplevelser, er det derfor vigtigt at have styr på sit spisested. Dette indebærer ikke kun rengøring, betjening af kunder, men også kvaliteten og mængden af mad.

Mere vil have mere

I takt med at du får flere gæster ind på dit spisested, er det vigtigt samtidigt at kunne følge med i det stigende antal ordre. Stigende antal ordre betyder en stigende indtjening, men det er også samtidigt en belastning for dit køkkenhold.

Har du ikke nok køkkenpersonale (eller ineffektivt), kan det få konsekvenser for gæsterne i form af ventetider, forhastet retter eller manglende retter. Dette vil resultere i dårligere kundeoplevelser og dermed få en konsekvens på din bundlinje.

Det kan også være at der opstår pludselig sygdom i dit køkkenhold, hvilket gør at I er i underbemanding. Det er ikke altid, at alle har reserve personale eller kan hente hjælp udefra i tide. Uanset scenariet kan det være en stor hjælp at hente midlertidig hjælp udefra.

Køkkenassistance til kaldet

Befinder du dig i en uheldig situation med dit køkkenhold, kan du hente hjælp hos køkkenvikarer. Det kan være at du står og mangler en eller flere køkkenassistenter, kokke, opvaskere eller tjenere. I givent fald, vil det være strategisk at udfylde hullerne med vikarer indenfor de pågældende roller, som du har mangler i.

Det handler her, selvfølgeligt om at vælge strategisk og ud fra kompetencer. Ikke alle vikarer er nødvendigvis ens, hvorfor det er vigtigt at tage udgangspunkt i egne behov. Når du har gjort op med dig selv, hvad dine kvalitetskrav er, kan du begynde at finde hjælp. Nogle bureauer kan levere vikarer med kort dag til dag varsel, mens andre tager længere tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *