En af de større erhvervskommuner i Region Sjælland

Der er ingen tvivl om, at grundstenene og et af de absolut mest bærende elementer i den danske økonomi, er de private virksomheder rundtomkring i landet. Hvad end de er store eller små, så er det private erhvervsliv og de private virksomheder enorme bidragsydere til den danske stat. Det er ikke kun i de pågældende lokalområder, hvor private virksomheder gør en stor forskel.

En af de større erhvervskommuner i Region Sjælland er Næstved Kommune. Næstved Kommune er hjemsted for mere end 80.000 danskere, hvilket gør det til den næststørste kommune (målt på antal indbyggere) i regionen, kun overgået af Roskilde. Dette gør og også Næstved Kommune til et åbenlyst centrum for mange private virksomheder – store såvel som små.

Store virksomheder i Næstved

Det er klart, at selvom kommuner som Næstved kommune er centrum for mange private virksomheders aktiviteter og lokaliteter, så er størstedelen af disse små- og mellemstore virksomheder. Dog skal det siges, at Næstved Kommune faktisk huser både store og meget internationale virksomheder. En af disse er NOVENCO Building & Industry, der udvikler og producerer store industrielle ventilationsløsninger til større bygningskonstruktioner som for eksempel tunneller, datacentre, parkeringshuse og meget mere.

NOVENCO blev stiftet helt tilbage i 1947 og har lige siden leveret innovative ventilationsløsninger verden over. Virksomheden er i dag en del af tyske SCHAKO Group, men står for over 170 arbejdspladser på dens hovedkvarter i Næstved, hvilket gør det til den tredje største private arbejdsplads i Næstved Kommune målt på medarbejdere.

Flere medarbejdere fra 2017 til 2018

Som det fremgår af NOCENVOS egne årsregnskaber, er deres antal af medarbejdere steget fra 2017 til 2018. I 2017 fremgik det af årsregnskabet, at de havde 125 medarbejdere, og i 2018 var dette tal 177. Dette er en betydelig stigning selv for en virksomhed i denne størrelse.

Det er dog ikke gået smertefrit gennem de senere år for den store ventilationsgigant i Næstved. Man oplevede gennem en årrække røde tal på bundlinjen hvilket naturligvis var en udfordring for virksomheden. Men efter en tiltræden fra den nye administrerende direktør, Lars Erik Knaack, er virksomheden bestemt vendt til det bedre. Det er efterhånden ikke nødvendigt at hente regnskabshjælp for at kunne se, hvilken vej det går for den store virksomhed.

De sidste to år har virksomheden nemlig været godt overskudsgivende. Omsætningen er steget gevaldigt, og overskuddet er blevet noget mere stabilt. Dette skyldes mange forskellige ting, men en af de essentielle faktorer for denne udvikling er, at virksomhedens internationale fokus og tilstedeværelse har givet pote. I starten af 2019 landede NOVENCO nemlig en stor aftale med verdens største sociale media, Facebook. Aftalen lød på, at NOVENCO skulle levere ventilationsløsninger til nogle af Facebooks nye datacentre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *