Ejendomshandel: det skal du huske

Et køb af en fast ejendom er for langt de fleste en rigtig stor beslutning. Det er formentlig det dyreste køb, man nogensinde kommer til at gennemføre, og det kommer til at påvirke dig og din familie mi mange år ud i fremtiden. Det er derfor også vigtigt at sørge for, at ejendomshandlen bliver gennemført korrekt. 

Hvornår er ejendomshandlen gennemført? 

Dette kan måske lade til at være et meget åbenlyst spørgsmål med et åbenlyst svar: “Ejendomshandlen er gennemført, når vi står med nøglerne i hånden”. Realiteten er dog lidt en anden. En ejendomshandel er nemlig ikke bare gennemført når sælger har overdraget ejendommen til køber. Det er en længere proces med flere juridiske aspekter, der skal være gennemarbejdede og ligeledes accepteret af alle parter.  

Når vi snakker om de juridiske aspekter af en ejendomshandel, så snakker vi jo egentlig om det, der hedder en berigtigelse af ejendomshandel. En berigtigelse af ejendomshandel dækker såmænd blot over, at handlen gennemføres på de aftalte vilkår – akkurat som de er oplistet i købsaftalen. 

Ejendomshandlen er faktisk først gennemført, når skødet for ejendomshandlen er blevet tinglyst til tingbogen. Man kan godt have overført købesummen, underskrevet købsaftalen, have fået nøglerne og være flyttet ind i ejendommen, men hvis ejendommen endnu ikke er blevet tinglyst i tingbogen, så kan sælgers kreditor faktisk stadig gøre udlæg i huset. 

Tag en ekspert med på råd 

Når det kommer til indviklede juridiske aftaler og aspekter af noget så komplekst som en ejendomshandel, så er vores anbefaling helt klart, at man som førstegangskøber, tager en ekspert med på råd. Medmindre du er jurist eller ejendomsmægler eller lignende, så er denne verden meget uvant for dig. Gør dig selv og din fremtid en tjeneste og tag en ekspert med på rå allerede fra starten af. Når du eller I har fundet den ejendom, I kunne tænke jer at købe, så tag kontakt til en, der kan bistå og hjælpe jer gennem den resterende del af processen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *