Effektivisering af virksomhedens drift

Hvis du driver en virksomhed i dagens Danmark, vil du formentlig kunne nikke genkendende til, at konkurrencen er rimelig høj. Det er næsten gældende uanset hvilken branche, man er i. Konkurrencen er høj, og det er den fordi, at det i Danmark er nemt at komme i gang med at drive en virksomhed og, at danskerne starter virksomheder fordi de simpelthen ikke kan lade være. Men hvordan sikrer du dig, at du holder dig på forkant i forhold til din virksomheds konkurrenceevne? 

Effektiviseringer er alfa omega 

Når det kommer til at opretholde en god og stærk konkurrenceevne, så er der særligt en ting, der har en kæmpe betydning: effektivisering. Når man snakker om effektiviseringer i en virksomhed, så er det i bund og grund at enten mindske sine omkostninger, så man opnår en større profit ved at afsætte sin ydelse eller sine produkter, eller det er ved at optimere arbejdsprocesser og effektivitet, så man når mere på kortere tid.  

En måde som virksomheder kan effektivisere deres drift på, er for eksempel ved at mindske omkostninger ved produktionen, dokumenthåndtering, outsourcing af in-house opgaver (det sparer tid og oftest også penge) eller digitalisering af førhen manuelle processer. I forhold til effektivisering har digitaliseringen haft en kæmpe rolle. I dag har næsten alle virksomheder regnskabsprogrammer, lagerstyringsprogrammer, CRM-systemer og meget mere, som alle er uundværlige dele af virksomhedens effektive drift.  

Negativ effektivisering 

Det sker ofte, at man hører ordet effektivisering i negative sammenhænge. Ofte hører man det i forbindelse med fyringer, nedlagte stillinger eller lignende. Og det er bestemt også effektivisering, men mange virksomheder foretrækker uden tvivl at effektivisere og optimere driften så meget som overhovedet muligt, før de vælger at afskedige medarbejdere. Der kan argumenteres for, at virksomheders vigtigste aktiver i dagen marked er dens medarbejdere, da det er klart den største konkurrencemæssige fordel for mange virksomheder, og derfor er det også sidste udvej at afskedige dem.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *