De største virksomheder i Jylland

De største virksomheder i Jylland

I Danmark kan vi være stolte over vores mange og store virksomheder. LEGO, Vestas, Novo, Arla, Jysk og mange, mange andre. Disse virksomheder er globale og har store markedsandele indenfor hver deres marked. Mange af disse virksomheder kommer fra Jylland. Derfor har vi udarbejdet en artikel vedrørende de største virksomheder med hovedsæde i Jylland. Du ved med garanti ikke, at mange af disse har hovedsæde i Jylland.

  • Dansk supermarked

Dansk supermarked er en af Danmarks allerstørste virksomheder, og beskæftiger på daglig basis ca. 43.000 medarbejdere i mere end 1.400 i 5 lande. De omsætter for over 56 milliarder grunder på årlig basis, og er derfor Danmarks 4. største virksomhed målt i omsætning. Utroligt flot af en virksomhed med hovedsæde i Højbjerg.

  • Vestas

Som også er nævnt i introen. Vestas er noget af det grønneste rent virksomhedsmæssigt, der er kommet ud af Danmark. Kerneforretningen er vindmølleproduktion, som er defineret som værende vedvarende energi og dermed fremtiden. Vestas er med sin omsætning på 49,4 milliarder Danmarks 7 største virksomhed. Dem er vi stolte af.

  • Arla

Alle kender Arla – især fordi de er det mejeri, der producerer vores mælk til kaffen. Derudover ejer de også virksomheder indenfor store dele af madindustrien. Du kan være sikker på, at Arla har en finger med i spillet på 30% af hvad du ser i din lokale kølemontre hos dit lokale supermarked. Arla er jordens 7. største mejeri og Danmarks 8 største virksomhed. Flot Arla.

  • Bestseller

Du kender dem uden at kende dem. Du kender deres brands og produkter. Bestseller står bag Only, Only & Sons, Jack & Jones, Selected, Vero Moda og Normal. I 1983 besluttede Merete Bech Povlsen & Troels Holch Povlsen at starte virksomheden i Brande. I dag er de en af Danmarks største virksomheder, der laver overskud hvert år. Seneste år lavede de over 2 milliarder i overskud.

Alle ovenstående har det tilfældes, at de i dag er samlet i Århus kommune, men hver er stiftet ude for Århus. I dag ses det tydeligt, at der er mange yngre virksomheder som blomstrer op rundt omkring i landet. For eksempel vækster en virksomhed, der arbejder med Software udvikling i Vejle helt vildt meget. Dem skal I nok komme til at se mere til løbende.

Tak fordi du ville læse med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *