Århus kommune

Århus kommune

Århus kommune er Danmarks næststørste kommune målt på indbyggere med sine 345.332 indbyggere. Kommunen ligger i region Midtjylland. Århus kommune og Århus by har længe tillokket unge såvel som familier og ældre grundet de flotte omgivelser, og de mange muligheder indenfor uddannelses- og natteliv. Århus kommune er dog ikke en billig kommune at bo i, priserne er ikke som i København, men de nærmer sig. Århus kommune har meget at byde på – derfor har vi udarbejdet en artikel om Århus og i særdeleshed Århus kommune.

Fakta om Århus kommune:

Århus kommune er en af de størst voksende kommuner i Danmark målt på både indbyggere men også offentlige arbejdspladser. I dag arbejder ca. 30.000 i den offentlige sektor i Århus og det årlige budget er ca. 13milliarder kroner. Borgmesteren hedder Jacob Bundsgaard og har siddet på posten siden 2011. Jacob er Socialdemokrat. Socialdemokraterne har længe siddet på posten – faktisk siden 1935, med kun én enkel ’svipser’, da Louise Gade overtog posten i 2002-2005. Socialdemokraterne sidder i dag med 13 mandater hvor Venstre kun sidder på 6 mandater.

Erhvervslivet i Århus kommune

I og med at Århus kommune er Danmarks næststørste kommune, tiltrækker de også pr. automatik en masse kyndig arbejdskraft. Dette ses tydeligt da ekstremt store virksomheder har base i Århus kommune.

Disse er: Dansk Supermarked, Vestas, Danske Commodities, OK A.M.B.A, Energi Danmark, Aarsleff, Ditas A.M.B.A, JP/Politikkens hus og mange andre.

Med ovenstående virksomheders tiltrækning af kompetent arbejdskraft, vil der altid være kompetent arbejdskraft i Århus og Århus kommune.

Derudover ses det også at iværksætteriet i Århus er øget. En virksomhed ved navn Sundtlegeme.dk er en god case. De lever af Akupunktur Århus, og har vækstet ekstremt flot over de senere år.

Service i Århus kommune

Århus kommune er især kendt for deres velfungerende offentlige system, hvor der tilbydes børnepasning, lokalcentre, økonomisk hjælp, hjælp til ledighed og mange andre tiltag.

Alt i alt er Århus en fantastisk by og kommune. Danmarks 2. største. Og med en masse smukke forstader omkring Århus, vil denne kommune været et knudepunkt for hele Jylland og i særdeleshed Midtjylland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *