9 hurtige om Glostrup kommune

9 hurtige om glostrup kommune

Glostrup kommune er en af Danmarks største erhvervskommuner. Glostrup og kommunen ligger lige vest for Københavns kommune, er tiltrækker derfor mange mennesker fra både København, Nordsjælland og resten af Sjælland. Glostrup station er derfor et knudepunkt, som er en af Danmarks mest velbesøgte s-tog -og busstationer. Ydermere findes der er et hav af store virksomheder med beliggenhed i Glostup kommune. Virksomheder som Humac, Danske Bank, og mange mindre start-ups / vækstvirksomheder. De mindre virksomheder bliver årligt hyldet af Glostrup kommune med Glostrup virksomhedsprisen.

1.     Letbanen

I 2025 åbner den nye letbane i Glostrup med 4 stationer fordelt over hele byen.

2.     Glostrup st.

Jeg var kort inde på den før. Når Glostrup st. er bygget færdig, vil den være Danmarks 5. største station.

3.     Fremtiden

I fremtiden vil det kun tage 15/20 minutter at komme fra Glostrup til lufthavnen. Det kræver dog et par tilbyggede togbaner/letbaner som er at finde i planbøgerne.

4.     Pladsgarantien

I Glostrup findes der 10 daginstitutioner, som alle har pladsgaranti – derfor er det sikret at du finder plads til dit barn i en daginstitution.

5.     Personskatten

Personskatten i Glostrup ligger kun på 23,7%, hvorfor Glostrup har Danmarks 7. laveste personskat.

6.     Indbyggere i Glostrup

I Glostrup kommune bor der kun 22.500 borgere. Dette er lavt i forhold til hvor mange der arbejder i Glostrup kommune. Planen er dog, at kommunen skal have 30.000 borgere i 2030.

7.     Indbyggere x arbejdspladser

Lige så mange indbyggere som bor i Glostrup, lige så mange arbejdspladser er der i Glostrup. 22.500 arbejdspladser ligger netop i Glostrup og er et ekstremt højt tal især i forhold til antallet af beboer.

8.     Jobcentret

Normalt er jobcentre primært for arbejdstagere – men i Glostrup rådgives der også om arbejdsgivere og hvilke personaler der anbefales til dem. Dette er et unikt tiltag, der sjældent ses i Danmark. Det ses grundet det høje antal af arbejdspladser i Glostrup.

9.     Industrikvarteret

Med sin beliggenhed tæt på Glostrup st. og lige bag Glostrup Hospital, ankommer der dagligt flere tusinde medarbejdere til industrikvarteret i Glostrup. Smedeland. Især findes der mange Automester i Glostrup og andre mindre startups.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *